Na današnji dan 8. 5. 1959. god. proizveden je prvi Mini

8. 5. 1959. više od pet decenija nakon ovog datuma, niko ne zaboravlja taj dan. Početak burne istorije i reforme koju je Mini doneo u automobilsku industriju tog doba. Zbog svojih dimenzija, spretan i okretan na ulicama,  prvi na trkačkim stazama, mali potrošač, samo su neki od epiteta koji su se nizali rođenjem popularnog Mini modela, pa sve do danas. Zbog svojih performansi i dizajna, Mini se vrlo brzo našao u serijskoj prodaji, svi su ludeli za njim, postaje i jača kao brend. Kasnije se proizvodio i kao jači model za trke koji je nekoliko puta izvojevao pobedu na trkama u Monte Carlo.

Tvorac Mini-ja kakvog danas poznajemo je Alek Izigonis. Njegov Mini, kojeg je prvi put nacrtao na salveti u jednom restoranu postao je trenutni hit, a dan danas gotovo nepromenjenog izgleda izaziva jednake emocije.

Slažem se sa tim da je prvi model Mini duša, ali je takođe i otac popularnih BMW modela koji je nastavio ovu istoriju. Naime,  2000. godine aktuelni vlasnik Mini–ja, Rover grupa,  prodala  je fabriku nemačkom BMW-u. Do tada je bilo proizvedeno tačno 5.387.862 primeraka, a 4. 8. 2000. godine i poslednji – MINI COOPER SPORT, crvene boje, koji se čuva u Britanskom muzeju. Možemo ih svrstavati u različite kategorije, ali ne i razdvajati, ali ono što je sigurno, Mini/MINI je fazon, stylish i način života…

Srećan mu rođendan!

MINI lifestyle u 2015 – oj. To nije ljubav, to je od ljubavi jače..

MINI brend povezuje generacije, naciju, pol, kulturu, način života.. Blog MINIkola je oličenje načina življenja u današnjici na temeljima prošlosti, let u budućnost, a kroz neke vrednosti.. Na izmaku smo 2015. godine, let u budućnost je uvek neizvestan, ali prilika da se osvrnemo nazad i pogledamo da li smo bolji ljudi. Šta nam je donela, a šta odnela ova godina.. Podsećamo se tekstova iz ove godine, pronaćićete sebe u svakom tekstu, i da to nije ljubav, to je od ljubavi jače..

Slike, nešto bez čega ne možemo, bile one u elektonskom formatu, u modernom ramu, ili ako su to pak one stare crno-bele sa iskrzanim ivicama, samo ostavljene negde.. Slike koje u očima i mislima bude život, sećanje, emociju na trenutak… priču… doživljaj… Verujem da ste doživeli nešto što ćete pamtiti celog života, i čuvati to ljubomorno za sebe..

Godinu dana postojanja bloga MINIkola. U ovoj 2015. Blog je proslavio prvi rođendan. Za to vreme smo se upoznali, družili, saznali i naučili. Za neke je MINI kult, fazon, istorija i još mnogo toga.. Pročitajte priče ljubitelja. Za neke inspiracija..

Balkanska MINIjada 7 i sva ta ogromna MINI ljubav!

Godina 2015-a, pamtiće se po ponosu u nas Srba koju su nam doneli mladi fudbaleri, pobedivši u finalu fubalsku naciju Brazilce. Taj ponos je naterao suze na oči i bore na koži jer se svako od nas naježio, u trenucima kada su Minijevci okupljeni na jednom mestu navijali svim srcem pred najvećim istorijskim uspehom naše zemlje u fudbalu. Ovaj datum i takav osećaj je obuzimao sve nas i ne popušta, jer smo ponosni deo još jedne nacije, nacije koja živi MINI brend svakog dana, a po neki i decenijama unazad. Pamtiće se dugo ta Balkanska Minijada 7.

Živim MINI život svakog dana, budiš se u svom “fazonu” i tako nastavljaš dan, često volim da na prve #selfie fotke sa trčanja postavim i hashtag #carpediem, a uobičajan kadar je i auto. Zašto je tako posebno voziti MINI i živeti taj fazon?

To nije samo fazon, to je od ljubavi jače, jer svako u sebi nosi neku sliku, priču, emociju. Da li stara ili nova godina, predlažem da uvek radite na sebi, pomozite drugima, sreću čine male stvari, da baš one koje se novcem ne mogu kupiti. Nostalgija je ono što nas vraća kroz vreme, ali idite napred i sledite prave vrednosti, sve najbolje u predstojećim godinama!

Royal auto servis je doktor za vašeg MINI ljubimca


10492282_475458579256761_7707827095926216473_n
Auto servis Royal je specijalizovan za servis Mini vozila. Malo je ovakvih auto servisa na našim prostorima i gotovo da su jedini, jer akcentuju glavnu delatnost bavljenja MINI vozilima. Ovo saznanje je osveženje za sve nas koji vozimo MINI mališane. MINI je automobil koji se ne viđa često na našim ulicama, zbog toga je jako bitno imati odgovarajući servis, gde lako možete doći do adekvatne usluge i delova za svoj model.

Auto centar Royal otvoren je 1996. godine. U okviru centra posluju Royal auto servis, Royal Ride prodaja polovnih vozila iRoyal Rent a car. Iz kompanije navode još: “Višegodišnje iskustvo, zadovoljni klijenti, konstantno ulaganje, kao i profesionalni pristup su nam omogučili da uspešno poslujemo u oblasti auto dijagnostike, mehanike, prodaje i iznajmljivanja vozila.

Pored Mini vozila uspešno obavljamo sve vrste dijagnostike i servis za druge vozila.

U našem servisu možete kompletno održavati svoj automobil ili vozni park. Nudimo vam vrhunsku uslugu automehanike, autoelektrike, autoelektronike, najsavremeniju auto dijagnostiku, centriranje trapa, popravku i održavanje auto klima”.

Royal Servis za MINI

Posvećenost MINI brendu Royal opravdava i odličnim sajtom na adresi www.ac-royal.rs, gde možete pronaći sve dodatne informacije. Možete im se obratiti i na:

Auto Centar Royal
Ulica Brace Srnic 53,
11050 Beograd Zvezdara, Serbia

T +381 (64) 404-25-45
F +381 (64) 328-38-73
svezamini@ac-royal.com