O MINI Cooper – u 2001-2007

MINI COOPERPrvi utisak o MINI COOPER – u je da je to mali automobil. Istina ali samo površna. Rekao bih da je on mali ali moćan. Zbog njegovih performansi veoma je okretan i super za gradsku vožnju, takođe i car na otvorenom putu jer se ispod haube nalazi 1.6 motor (1600 cm³) sa 116 KS. Kako sam auto nije težak (svega 1150 kg), nizak je, širok, dobro leži na asfaltu, veoma je brz i startan, sposoban da pretekne sve što se nalazi ispred njega. Imao sam priliku da provozam model gde su zamenjene fabričke felne sa 15″ na 17″ i to sa niskoprofilnim gumama. Auto je za nijansu bio tromiji, što je i razumljivo.
Iako mali odnosno moćan auto, ispod svog krova može komotno da ugosti četvoro odraslih ljudi, takođe auto se i registruje na četvoro.
Zadnja klupa je veoma udobna, ali me ne privlači više od mesta vozača, jer tu je poseban osećaj. Auto je tvrd, što je i normalno jer je rađen da pruži sportski osećaj vožnje. Osećaj koji kada staviš ruke na volan ovog mališana i ubaciš u brzinu, dodaš gas, stvara zavisnost i prelazi u zaljubljivanje. Svi volimo biti primećeni a sa ovakvim ljubimcem to je neizbežno.
Dizajn enterijera i eksterijera je fenomenalan i poseban. O ovome će u narednim postovima na blogu biti više reči kroz slike i video materijal, ali već sada možete videti o čemu pričam u sekcijama MINI Galerija slika i MINI Video galerija. Osvrnuću se na veliki kilometar sat koji se nalazi na sredini kontolne table, vozač lako vidi šta sat pokazuje bez preteranog skretanja pogleda sa kolovoza. Ovaj sat je jedan od simbola MINI prodice automobila.
Na bitnije činjenice razvitka ovog modela možete pogledati ovde sa fenomenalnim kalendarskim prikazom.
Moram da dodam da ovaj mališan ume da potroši i oko 10 litara benzina gradske vožnje. Tu potrošnju nekako opravdava njegova konjaža i kubikaža, potrošnja zavisi od više faktora, od vozača do veličine točkova, šara na gumama, a i kvaliteta goriva koje nije uvek na nivou.
Zapamtite: koliko god ovaj auto može da ide i sportak da bude, ili bilo koji drugi model iz MINI porodice, on se vozi umereno, poštujući saobraćajne propise, šmekerski i sa stilom. Iz prostog razloga, imajte vremena da uživate u vošnji i dajte priliku da vas drugi upamte i da se dive vašem ljubimcu. 😉
Više o ovom modelu možete pročitati ovde.
Slika je preuzeta ovde.

 

Komentari

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *