Upoznajte velikog gospodina MINI Countryman – a

MINI CountrymanIako veoma dopadljiv brend, MINI je morao da odgovori modelom koji je većih dimenzija od svojih predhodnika. Odgovor je bio MINI Countryman. Osobine ovog modela “nekako” menjaju sam koncept MINI vozila, ali ne u potpunosti. Proizvođač je ostao dosledan, i uspeo je da u značajno izmenjenom i drugačijem MINI Countryman – u sačuva dušu MINI brenda, i taj osećaj sportske vožnje koji su imali i manji modeli.

MINI Countryman sa svojom karoserijom dužom od četiri metra, jeste jedan od najvećih predstavnika marke MINI a i cenovno je takođe jedan od skupljih modela. Što se tiče motorizacije, tu je 1.6 litarski benzinac u verzijama sa 98, 122, 184 i 211 konja, dok u dizel varijanti imamo 1.6 litara sa 112 konja i dvolitarski 143 konjskih snaga. Specifikaciju i cene određenih modela možete pregledati ovde.

MINI Countryman poseduje petoro vrata koja se široko otvaraju, za krupnije ljude kako na zadnjoj klupi ima dovoljno prostora tako i na prednjem sedištu do kontrolne table problem neće imati ni višlje osobe, jer kontrolna tabla nije postavljna nisko kao kod predhodnih modela. Nekim modelima MINI Countryman – a odnosno vozačima je dostupan pogon i na sva četiri točka. Rastojanje od tla je 205 mm. Prostor u gepeku je takođe uvećan. Priliku da testira ovaj model imao je višestruki državni reli prvak Vladan Petrović, njegove utiske o MINI Countryman – u možete pogledati ovde, a kompletan test jednog od modela možete pogledati ovde.

Što se tiče spoljašnjeg izgleda, dobija se utisak kao da su predhodni MINI modeli porasli. Ovo su bile neke od osnovih karakteristika u kratkim crtama, za bolji doživljaj MINI Countryman – a pogledajmo video prilog u postu.

Komentari

1 Comment