Vaša MINI priča, Jovana predstavlja svoj MINI Cooper S 5 door

Jovana Mihajlović je ponosna vlasnica MINI Cooper S 5 door, kojim je zamenula MINI Paceman Cooper S (ne verujem, ali istina). Za nju je MINI kult, fazon, istorija i još mnogo toga… Kaže da MINI treba voleti kako biste zaista uživali u svakom njegovom “pokretu”. Upoznajte njenu zanimljivu priču…

Kao i sva deca, obožavala sam da gledam komičnog Mr. Been-a i njegovog legendarnog Mini Morris-a, tada se javila i prva ljubav vezana za ovog malog vragolastog četvorotočkaša. Kao klinka dok sam šetala psa po kraju u kom živim, imala sam prijatelja (nešto starijeg) koji je od oca nasledio Mini Morris-a, sećam se starog, oronulog, nikakvog… Imali su malu radionicu u garaži svoje kuće koju je on vodio, dok je u slobodno vreme, polako sređivao istog tog starog Mini-ja. Jednog dana, par godina kasnije, prošla sam pored njegove garaže kako bih mu pokazala svoj auto koji sam dobila od mojih da vozim kako sam položila vožnju, kad ono u njegovoj garaži stajao je savršeni, bordo Mini sa bež tapaciranim sedištima! Izgledao je božanstveno, toliko prelepo da sam poželela istog momenta da ga provozam! Pa, iako sam žensko, kako sam prvi put sela za volan postala sam pravi zaljubljenik… Mini je tog popodneva zauzeo posebno mesto u mom srcu.

Vaša MINI priča, Jovana predstavlja svoj MINI Cooper S 5 doorVozila sam razne automobile, ali  je nekako uvek postojala želja da imam onaj pravi lepi crveni Mini Cooper S. Jednog užasnog kišnog popodneva prošle godine u maju, sedela sam i pila kafu sa svojim suprugom u jednom beogradskom kafiću kada mi je pokazao sliku MINI Paceman-a! Bio je neobičan, čudan čak, bio je i mini i veliki nekako, lep ali zanimljiv, nesvakidašnji. Odlučili smo da odemo u MINI-jev salon da ga pogledamo. Zaljubila sam se u njega čim sam prvi put sela i provozala ga. Par dana kasnije MINI Paceman Cooper S bio je moj! Ja i moj novi “veliki” vragolasti ljubimac družili smo se celo leto, a onda je stigla vest o tome da MINI izbacuje nov model MINI Cooper-a sa 5 vrata!

Bila sam više nego oduševljena! Gledala sam razne reklame, testove, najave, i bila sve zainteresovanija. U septembru prošle godine odlučila sam da prodam svog “velikog” ljubimca i poručim sebi NOVOG posebnog MINI Cooper S 5 door vragolana!

Iz MINI-ja su me iznenadili već početkom decembra kada su mi rekli da mi je auto stigao i da mogu da dodjem da ga preuzmem. I tada počinje moja prava avantura sa mojim, najlepšim, jedinstvenim ljubimcem Volcanic orange boje.


Vaša MINI priča, Jovana predstavlja svoj MINI Cooper S 5 doorMoje iskustvo što se MINI-ja tiče nije predugačko, ali smatram da i ne treba da bude dugačko kako bi vam MINI zaokupirao srce, kako bi vam se izmamio osmeh na licu svaki put kad sednete u njega i kada se na ekranu nađe mali autić koji namigne svojim jednim okcetom! Mislim da MINI nije samo jedan od mnogih automobila i nije samo brend. MINI je kult, istorija jedne velike nacije i njen zaštitni znak, Kraljevine Britanije i MINI-ja zaista treba da volite kako biste uživali u svakom njegovom “pokretu”, okretu i onome što vam ovaj automobil pruža. Iskrena da budem, ja sam vozila različite automobile: moj prvi auto bio je Peugeot 306 2.0.HDI nebo plav! Bio je presladak, jak, ali mekan auto koji sam slatko izvozala do svoje 20-te. Od roditelja sam dobila posle ozbiljan veliki Volvo s40 koji je bio siguran, ali kao veliki polarni meda, sigurnog sporog koraka. Vrlo brzo sam ga zamenila bezobraznim BMW-om 320 kupeom koji je bio pravi mangup. Iskreno sve je to bilo ispipavanje onoga što mi zaista leži.. i svaki od njih imao je svoje prednosti i mane posle njega usledio je još jedan BMW 1. Bio je to auto s kojim ste sve mogli, limited edition… Iz njega kada sam sela u MINI Paceman-a bila je ogromna razlika. MINI je bio moderan, neobičan, veoma dobar za vožnju, ali auto kome je za mene još uvek falilo nešto… nešto što sam upravo pronašla sa MINI Cooper S 5 door modelom koji vozim sada, i koji jednom rečju OBOŽAVAM!

Vaša MINI priča, Jovana predstavlja svoj MINI Cooper S 5 door

Osećaj da vidite nebo iznad sebe, da možete da uživate u 3 moda vožnje (za svaku priliku i svako raspoloženje), da možete da izađete na uličnu trku sa njim bez da u njega posumnjate i jednog momenta da će vas izneveriti, kao i da možete da uživate u njegovoj neverovatnoj podvoznosti u krivinama je nešto što je nezamenljivo. Model koji ja vozim mi omogućava konfor jer imam zadnja vrata na koja do sada nisam preterano navikla, jer su zadnja tri automobila koja sam vozila bila sa troja vrata što mi je do negde smetalo, solidno veliki gepek u koji mogu da mi stanu sve potrebne stvari za put, skijanje, letovanje ili piknik i ono što je najbitnije je neverovatna pozitivna energija koju on izvlači iz mene!

Mislim da će slike reći više nego moje reči, ali svakako smatram da niko ko se odluči da sebe obraduje ovakvim automobilom neće ostati nimalo ravnodušan nijednog momenta dok se u njemu vozi! Vožnja u njemu izaziva podrhtavanje srca, bubnjanje u ušima i prelep zvuk koji ostavljate svima za sobom kad prođete. Jer MINI se voli, MINI je fazon, MINI je kult, MINI je ljubav!

Komentari